Strict Standards: Non-static method DB::connect() should not be called statically in /home/sofmedica3/web/davincisurgery.ro/public_html/init.php on line 50

Strict Standards: Non-static method DB::parseDSN() should not be called statically in /usr/share/php/DB.php on line 520
Interventii da Vinci | Chirurgie Robotica

Interventii da Vinci

Chirurgia ginecologica

Cand tratamentul medicamentos si tehnicile non invazive nu pot ameliora simptomele, tratamentul chirurgical ramane acceptat ca cel mai eficient tratament pentru mai multe afectiuni ginecologice. Acestea includ, dar nu se limiteaza la cancerul uterin si de col uterin, fibromul uterin, endometrioza, prolapsul uterin, menoragia sau hemoragiile  uterine.

Chirurgia deschisa ce folosea incizii abdominale mari pentru a avea acces la uter si organele invecinate a reprezentat mult timp abordul standard in multe interventii ginecologice. Chirurgia deschisa implica durere importanta, trauma, o durata mare de recuperare si risc de lezare a organelor si nervilor invecinati. Pentru femeile ce urmeaza sa sufere o interventie chirurgicala, durata mare de persistenta a durerii, discomfortul si retinerea de la activitatile curente ce urmeaza in general chirurgiei deschise pot determina o anxietate importanta.

Din fericire exista si optiuni mai putin invazive. Anumite interventii ginecologice permit accesul la reperele anatomice tinta prin abord vaginal, ce poate sa nu necesite o incizie externa. Dar pentru histerectomii complexe sau alte interventii ginecologice, chirurgia asistata robotic cu ajutorul sistemului da Vinci poate fi cea mai eficienta si mai putin invaziva optiune terapeutica. Prin incizii mici de 1- 2 cm folosind sistemul da Vinci, chirurgul poate opera cu o mai mare precizie si control, reducand durerea si riscul asociat unor incizii largi si crescand probabilitatea unei recuperari rapide si unor rezultate clinice mai bune.


Histerectomia da Vinci

Histerectomia da Vinci in afectiuni benigne

Histerectomia da Vinci in stadiile incipiente de cancer genital

Miomectomia da Vinci

Sacrocolpopexia da Vinci

 

 

 

Histerectomia da Vinci


Cand tratamentul medicamentos sau alte tratamente nu pot ameliora simptomatologia se recomanda adeseori histerectomia. Ea poate asigura o solutie mai eficienta, definitiva si pe termen lung a afectiunilor precum sangerarea menstruala excesiva. Daca vi s-a recomandat efectuarea histerectomiei, nu sunteti singura. Una din trei femei din S.U.A. vor suferi o interventie de histerctomie pana la 60 de ani. 1

 

 histerectomia da Vinci

Histerectomia da Vinci ofera mai multe beneficii potentiale fata de abordurile traditionale:

  • durere redusa semnificativ 2
  • pierdere de sange minima si reducerea necesitatii transfuziilor 11,3
  • mai putine complicatii 11,12
  • durata mai scurta de spitalizare 11,12
  • recuperare si intoarcere la activitatile curente mai rapida1,2
  • incizii si cicatrici mai mici 
  • rezultate mai bune pentru pacient in multe cazuri 11

 

Aceasta interventie se realizeaza cu ajutorul sistemului da Vinci. Este o platforma de chirurgie revolutionara ce ii permite ginecologului sa lucreze cu o precizie, imagine si control de neegalat. Depasind limitele chirurgiei deschise traditionale si ale chirurgiei laparoscopice, sistemul da Vinci revolutioneaza chirurgia ginecologica. Cititi despre modul in care sistemul da Vinci le permite ginecologilor sa realizeze cea mai precisa histerectomie minim invaziva din prezent - histerectomia da Vinci.

 

inapoi

 

Histerectomia da Vinci in afectiuni ginecologice benigne

 

Afectiuni:

  • durere pelvina cronica 
  • sangerare excesiva 
  • fibroame 
  • endometrioza
  • prolaps uterin

Un mare numar de afectiuni benigne (necanceroase) pot afecta sistemul reproducator - uterul, vaginul, ovarele si trompele uterine - cele mai multe afectand uterul. Uterul este un organ musculos, cavitar, ce adaposteste copilul in timpul sarcinii.

Afectiunile ginecologice comune precum fibroamele (proliferari necanceroase in peretele uterin), endometrioza (proliferarea necanceroasa a mucoasei uterine) sau prolapsul (caderea sau alunecarea uterului) pot determina durere pelvina, sangerarea menstruala excesiva si/ sau alte simptome.

Cand tratamentul medicamentos sau alte tratamente nechirurgicale nu amelioreaza simptomele poate fi necesar tratamentul chirurgical. Tratamentul chirurgical poate reprezenta o solutie eficienta pe termen lung pentru mai multe afectiuni ginecologice. Daca vi s-a recomandat efectuarea histerectomiei, nu sunteti singura. Una din trei femei din S.U.A. vor suferi o interventie de histerctomie pana la 60 de ani. 10

 

Tratamentul:

Histerectomia

Histerectomia poate fi uneori realizata prin vagin. Dar cand uterul este marit sau aveti cicatrici in urma interventiilor chirurgicale anterioare se foloseste in general abordul deschis. Histerectomia abdominala deschisa implica o incizie mare subombilicala. Aceasta interventie poate fi dureroasa, implicand medicatie analgezica, risc de infectare si o importanta pierdere de sange. Dupa interventie este necesara o perioada lunga de recuperare (adesea 6 saptamani). Pe langa aceasta multe paciente sunt nemultumite de aspectul inestetic al cicatricilor si slabirea peretelui abdominal rezultate in urma inciziei.

Desi histerectomia este o interventie relativ sigura, ea nu este adecvata sau indicata oricarei femei sau afectiuni. Pot exista alternative la histerectomie ce pastreaza uterul. De exemplu, miomectomia da Vinci este o alternativa chirurgicala minim invaziva la histerectomie. Ea poate fi o optiune pentru femeile cu fibroame ce vor sa-si pastreze fertilitatea si/ sau uterul.

Discutati de fiecare data cu medicul dumneavoastra despre optiunile terapeutice, riscurile si beneficiile lor.

 dv1

 

Daca medicul va recomanda histerectomia, puteti beneficia de o alternativa minim invaziva la histerectomia traditonala - histerectomia da Vinci. Aceasta interventie utilizeaza sistemul da Vinci, o platforma revolutionara de chirurgie proiectata pentru a realiza cea mai precisa si mai putin invaziva histerectomie posibila in prezent. Pentru cele mai multe femei histerectomia da Vinci ofera mai multe beneficii potentiale fata de abordul traditional deschis:

  • durere redusa semnificativ2
  • pierdere de sange minima si reducerea necesitatii transfuziilor11,3
  • mai putine complicatii 11,12
  • durata mai scurta de spitalizare 11,12
  • recuperare si intoarcere la activitatile curente mai rapida1,2
  • incizii si cicatrici mai mici 
  • rezultate mai bune pentru pacient in multe cazuri11

Depasind limitele chirurgiei deschise si laparoscopice, chirurgia da Vinci revolutioneaza chirurgia ginecologica. Din acest motiv din ce in ce mai multe femei opteaza pentru histerectomia da Vinci.

 

1. http://www.merck.com/mmhe/sec22/ch242/ch242b.html#sec22-ch242-ch242b-83
2. http://www.nccn.org/patients/patient_gls/_english/_pain/2_assessment.asp
3. http://www.merck.com/mmhe/sec22/ch252/ch252f.html?qt=pain%20during%20intercourse&alt=sh
10. http://womenshealth.gov/faq/hysterectomy.htm
11. Boggess JF. Robotic surgery in gynecologic oncology: evolution of a new surgical paradigm. J Robotic Surg 2007 1:31-3
12. Payne TN, et al. A comparison of total laparoscopic hysterectomy to robotically assisted hysterectomy: surgical outcomes in a community practice. J Minim Invasive Gynecol. 2008 May-June;15(3):286-91

 

inapoi

Histerectomia da Vinci in stadiile incipiente de cancer genital

 

Afectiuni:

Cancerul genital in stadii incipiente

O mare varietate de cancere genitale pot afecta sistemul reproducator feminin - uterul, vaginul, ovarele si trompele uterine. Uterul este un organ musculos, cavitar ce adaposteste copilul in timpul sarcinii. Trompele uterine si ovarele se afla de o parte si de alta a uterului

Cele mai comune cancere genitale feminine sunt cancerul de col uterin, cancerul uterin (endometrial) si cel ovarian. Tipul si evolutia cancerului determina optiunile terapeutice.

Femeile diagnosticate cu cancer genital aflat in stadiu incipient sunt adesea tratate prin histerectomie - indepartarea chirurgicala a uterului. In timpul acestei interventii medicul indeparteaza de asemenea si ovarele, trompele uterine si/ sau anumite grupuri ganglionare.

 

Tratamentul:

Histerectomia

Histeretomia este a doua interventie chirurgicala ca frecventa la femeile din S.U.A. Se estimeaza ca in S.U.A. o femeie din trei va suferi o histerectomie pana la varsta de 60 de ani. Daca aveti cancer genital precum cancerul de endometru sau de col, histerectomia este cea mai buna optiune terapeutica. Tipul de histerectomie depinde de istoricul medical, starea generala de sanatate si de extinderea cancerului.

Histerectomiile traditionale efectuate pentru cancerele genitale se fac prin chirurgie abdominala deschisa, ce implica o incizie mare (de la pube la ombilic). O histerectomie abdominala deschisa poate fi dureroasa, necesitand analgezice puternice si implica risc de infectie si pierdere semnificativa de sange.

Dupa interventia chirurgicala este necesara o perioada de recuperare indelungata (in general 6 saptamani), perioada in care de multe ori veti fi supusa unui tratament suplimentar (radioterapie sau chimioterapie). Pe langa aceasta multe paciente sunt nemultumite de aspectul inestetic al cicatricilor si slabirea peretelui abdominal rezultate in urma inciziei.

 

 

 dv2

Histerectomia da Vinci:


O interventie chirurgicala mult mai putin invaziva

Daca medicul va recomanda efectuarea histerectomiei, puteti beneficia de un tip de interventie chirurgicala inovatoare si mult mai putin invaziva, histerectomia da Vinci. Aceasta interventie utilizeaza sistemul de chirurgie da Vinci. Acesta este o platforma revolutionara proiectata pentru a-l ajuta pe medic sa realizeze cea mai precisa si mai putin invaziva histerctomie din prezent. Pentru cele mai multe femei histerctomia da Vinci ofera mai multe beneficii potentiale fata de abordurle chirurgicale traditionale:

  • durere redusa semnificativ 2
  • pierdere de sange minima si reducerea necesitatii transfuziilor 11,3
  • mai putine complicatii11,12
  • durata mai scurta de spitalizare 11,12
  • recuperare si intoarcere la activitatile curente mai rapida1,2
  • incizii si cicatrici mai mici 
  • rezultate mai bune pentru pacient in multe cazuri 11

Depasind limitele chirurgiei deschise si laparoscopice, chirurgia da Vinci revolutioneaza chirurgia ginecologica. Din acest motiv din ce in ce mai multe femei opteaza pentru histerectomia da Vinci.

 

1. http://www.merck.com/mmhe/sec22/ch242/ch242b.html#sec22-ch242-ch242b-83
2. http://www.nccn.org/patients/patient_gls/_english/_pain/2_assessment.asp
3. http://www.merck.com/mmhe/sec22/ch252/ch252f.html?qt=pain%20during%20intercourse&alt=sh
10. http://womenshealth.gov/faq/hysterectomy.htm
11. Boggess JF. Robotic surgery in gynecologic oncology: evolution of a new surgical paradigm. J Robotic Surg 2007 1:31-3

 

inapoi

 

Miomectomia

Un nou tip de miomectomie mini invaziva, miomectomia da Vinci, combina avantajele abordului deschis si laparoscopiei. Cu ajutorul sistemului de chirurgie da Vinci - ultima tehnologie in robotica medicala - chirurgii pot indeparta fibroamele prin mici incizii cu precizie si control de neegalat. Printre beneficiile miomectomiei da Vinci fata de abordul deschis traditional se numara:

  • sansa unei viitoare sarcini
  • durere redusa semnificativ
  • pierdere de sange mai redusa
  • mai putine complicatii
  • cicatrici mai mici
  • durata mai scurta de spitalizare
  • intoarcere mai rapida la activitatile curente 

 fibrom

Miomectomia da Vinci se realizeaza cu sistemul da Vinci, care ii permite chirurgului sa realizeze minim invaziv o recontructie precisa si completa a peretelui uterin indiferent de marimea si localizarea fibromului. Reconstructia precisa si completa a peretelui uterin ce este posibila datorita sistemului reduce riscul de rupere a uterului in cursul viitoarelor sarcini.

Ca in cazul oricarui tip de chirurgie aceste beneficii nu pot fi garantate, rezultatele fiind unice in functie de pacient si tehnica folosita. Desi miomectomia realizata cu ajutorul sistemului da Vinci este considerata sigura si eficienta, acesta tehnica poate fi neadecvata in anumite cazuri. De fiecare data discutati despre toate optiunile terapeutice si avantajele si riscurile lor.

 

1. Lumsden MA.Embolization versus myomectomy versus hysterectomy: Which is best, when? Hum Reprod. 2002; 17:253-259. Review.
2. Becker ER, Spalding J, DuChane J, Horowitz IR. Inpatient surgical treatment patterns for patients with uterine fibroids in the United States, 1998-2002. J Natl Med Assoc. 2005 Oct;97(10):1336-42.
3. Kristen A. Wolanske, MD; Roy L. Gordon, MD. Uterine Artery Embolization: Where Does it Stand in the Management of Uterine Leiomyomas? Part 2. Appl Radiol 33(10):18-25, 2004. Medscape.10/27/2004.
4. Advincula AP, Song A, Burke W, Reynolds RK. Preliminary experience with robot-assisted laparoscopic myomectomy. J Am Assoc Gynecol Laparosc. 2004 Nov;11(4):511-8.

 

inapoi

 

Sacrocolpopexia da Vinci: chirurgia prolapsului uterin sau al boltei vaginale

 

Afectiuni:

Mai mul de 120000 de femei din S.U.A. sufera interventii chirurgicale pentru prolapsul uterin sau al boltei vaginale. Prolapsul organelor planseului pelvin (vagin, uter, vezica urinara, rect) are loc cand tesutul conjunctiv sau muschii slabesc si nu mai pot tine uterul in pozitia sa normala in pelvis.

Slabirea tesutului conjunctiv se accentueaza cu varsta, dupa nastere, cu cresterea in greutate in urma efortului fizic intens. Femeile cu prolaps al organelor pelvine au in mod tipic probleme de continenta urinara, ulceratii vaginale, disfunctii sexuale si/ sau de peristaltica intestinala.

 

Tratamentul:

Sacrocolpopexia este o interventie ce permite corectarea chirurgicala a prolapsului boltei vaginale prin folosirea unei mese pentru fixarea vaginului in pozitia corecta anatomic. Aceasta interventie se poate face si ulterior unei histerectomii pentru a trata prolapsul uterin si pentru a asigura un suport pe termne lung pentru vagin.

In mod traditional sacrocolpopexia s-a realizat prin chirurgie deschisa.Se face o incizie abdominala orizontala de 15 - 30 cm pentru a avea acces la organele intraabdominale , inclusiv la uter.

Daca medicul va recomanda efectuarea sacrocolpopexiei, este posibil sa fiti o candidata pentru un nou tip de interventie chirurgicala - sacrocolppexia da Vinci. Aceasta procedura utilizeaza un sistem revolutionar proiectat pentru a-l ajuta pe chirurg sa realizeze minim invaziv interventia prin cateva incizii mici.

Pentru cele mai multe femei sacrocolpopexia da Vinci ofera mai multe avantaje fata de chirurgia conventionala:

  • durere redusa semnificativ 
  • pierdere de sange mai redusa si reducerea necesitatii de transfuzii 
  • risc mai redus de infectii
  • cicatrici mai mici
  • durata mai redusa de spitalizare
  • recuperare mai rapida
  • intoarcere mai rapida la activitatile curente

 

inapoi

 

Ca in cazul oricarui tip de chirurgie aceste beneficii nu pot fi garantate, rezultatele fiind unice in functie de pacient si tehnica folosita.

Deşi studiile clinice susţin eficienţa sistemului da Vinci in chirurgia minim invazivă, rezultatele pot varia. Chirurgia cu sistemul da Vinci poate fi neadecvată in unele cazuri. Consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră în privinţa acţiunilor terapeutice, cat şi legat de riscurile şi beneficiile lor.

Vezi cum functioneaza da Vinci

Evenimente

Viziteaza pagina de evenimente